Înainte de fiecare instalare Nanny este important de efectuat un test de funcționalitate. Trebuie acordată o atenție deosebită dacă doriți să utilizați Nanny în altă parte decât în pătuțul pentru bebeluși.
Testul funcționalității
Înainte de prima utilizare în oricare loc nou, testați mereu monitorul. Porniți-l în pătuț (sau oriunde în altă parte, unde va dormi bebelușul), dar nu puneți încă bebelușul. Dacă după 20 de secunde Nanny pornește alarma, aveți siguranța, că nicăieri în apropiere nu este o sursă de vibrații deranjante și puteți folosi liniștiți monitorul.
În ce condiții folosim căruciorul, leagănul sau coșul?
Monitorul de respirație trebuie folosit doar în locuri liniștite, unde nu bate vântul. Dacă căruciorul ar fi de exemplu pe balcon, senzorul sensibil ar putea prinde micile mișcări cauzate de vânt și astfel aparatul nu ar putea sesiza faptul că nu mai respiră copilul. La fel și în cazul coșului, care este pus pe podea, monitorul ar putea înregistra vibrațiile de la mersul din jur.
Căruciorul sau leagănul nu trebuie de asemenea să fie în mișcare și nimeni nu trebuie să le atingă. Dacă bebelușul doarme în cărucior, care este blocat, stă pe o suprafață plană și ați efectuat testul funcționalității (vezi mai sus), atunci puteți folosi Nanny.
În cazul cuibului sau a unei saltele mai înalte de 12 cm, luați în calcul că pot exista mai multe alarme false. Verificați prin urmare ”permeabilitatea” fiecărui strat. Puneți bebelușul în cuib, porniți monitorul și îndepărtați-vă. Dacă semnaliează lumina verde a unității de control în ritmul respirației copilului, aveți siguranța că respirația lui este percepută de către salteaua cu senzor. Dacă nu se întâmplă așa, puteți amplasa monitorul direct pe saltea (nu sub ea), astfel încât monitorul va percepe respirația copilului fără probleme.