SomnLinistit

Unde poate fi folosit un monitor de respirație?

Majoritatea părinților au pregătit pentru bebeluș pătuțul clasic atunci când ajung acasă de la maternitate. Numai că doar câțiva bebeluși petrec în el 24 de ore pe zi. În timpul funcționării normale a gospodăriei, când vă deplasați prin tot apartamentul sau casă, este mai practic să aveți bebelușul mereu pe lângă și să îi asigurați mai multe ”culcușuri” sigure. În care dintre ele puteți folosi fără probleme monitorul de respirație Nanny, care monitorizează în mod fiabil somnul bebelușului? Și ce reguli trebuie respectate, astfel încât monitorul să funcționeze fără probleme?

 

În ce locuri se poate odihni bebelușul cu Nanny și de care locuri trebuie să ne ferim?

Pătuțul bebelușului

Dormitul în pătuțul lui echipat cu monitorul de respirație în dormitorul părinților este considerat cel mai sigur mod de somn pentru bebeluș. Mămica în plus are parte de somnul liniștit atât de necesar, pentru a își încărca bateriile pentru ziua următoare. Din punctul de vedere al folosirii monitorului de respirație, este cea mai sigură amplasare – este necesar doar să se facă instalarea Nanny în pătuț corect, fără să atingă alte obiecte.

 

Cuib

Cuibul este un loc pufos creat pentru odihna confortabilă a bebelușului dumneavoastră. De obicei este maleabil și este prevăzut cu o husă lavabilă dintr-un material plăcut. Unele cuiburi au deja în ele integrate saltele. Dacă doriți să folosiți monitorul de respirație în cuib, trebuie amplasat pe o suprafață dură și stabilă, ideal în pătuțul copilului și împreună cu salteaua pătuțului să creeze un strat de maxim 12 cm. Verificați ”permeabilitatea” fiecărui strat. Puneți bebelușul în cuib, porniți monitorul și îndepărtați-vă. Dacă semnaliează lumina verde a unității de control în ritmul respirației copilului, aveți siguranța că respirația lui este percepută de către salteaua cu senzor. Dacă nu se întâmplă așa, puteți amplasa monitorul direct pe saltea (nu sub ea), astfel încât monitorul va percepe respirația copilului fără probleme.

Pătuțul Next-to-me

Pătuțul Next-to-me este un pătuț pentru bebeluși pentru fixarea lui temporară sau permanentă la patul părinților. Are o latură detașabilă și o înălțime reglabilă, pentru a putea fi lipit de patul părinților creând o suprafață uniformă pentru somnul împreună sau pentru jucat. Dacă aveți astfel lipit pătuțul, monitorul de respirație poate percepe respirația dumneavoastră și astfel nu poate porni alarma dacă bebeluțul nu mai respiră. Astfel folosirea în acest mod este posibilă doar dacă dumneavoastră nu dormiți și păziți bebelușul. Pe durata somnului este necesară detașarea de la patul părinților, pentru a sta de sine stătător la o distanță suficientă și să efectuați testul de funcționalitate.

 

Leagănul

Leagănul este alternativa pentru somnul bebelușului pe timpul zilei. Se poate muta ușor, prin urmare mama îl poate lua cu ea în bucătărie sau sufragerie, astfel încât să vadă mereu bebelușul chiar și atunci când face lucruri în gospodărie. Salteaua cu senzor o puteți amplasa în leagăn la fel ca în pătuț. Dacă vreți să folosiți monitorul, leagănul trebuie să fie blocat și să nu se balanseze. Balansul ar crea vibrații, pe care monitorul le-ar putea evalua ca respirația bebelușului și nu ar porni alarma, în cazul în care copilul se oprește din a respira. Leagănul trebuie să aibă un fund dur, în caz contrat salteaua cu senzor nu ar fi amplasată corect și ar putea apărea alarme false mai des. Înainte de folosire trebuie efectuat testul funcționalității.

 

Căruciorul

Căruciorul este un ajutor esențial pentru călătorii și plimbări cu bebelușul dumneavoastră. Însă nu este compatibil cu folosirea monitorului de respirație, deoarece mișcările căruciorului sunt percepute de către monitor și nu ar porni alarma în cazul în care se oprește respirația bebelușului. Dacă totuși doriți să folosiți monitorul de respirație împreună cu căruciorul, se poate face doar dacă este blocat și doar în interior (rafalele de vânt pot crea mici vibrații, pe care monitorul le poate percepe ca respirația copilului). Înainte de folosire este necesar să faceți testul de funcționalitate.

 

Patul părinților

Dormitul și alintarea bebelușului împreună cu părinții în același pat este un joc favorit și plin de dragoste care crează o relație puternică între bebeluș și părinte. Pentru folosirea monitorului de respirație este neadecvat. Prin urmare stați în același pat cu bebelușul care doarme doar dacă sunteți treaz. Cel puțin noaptea puneți copilul într-un pătuț echipat cu monitor de respirație.